У Києві ПриватБанк «вживу» схопив фальшивомонетників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві ПриватБанк «вживу» схопив фальшивомонетників

Кримінал
445
31 серпня в Києві працівники поліції та служби безпеки ПриватБанку схопили шахраїв, які намагалися розрахуватися фальшивою валютою в терміналах самообслуговування банку. Як повідомили в службі безпеки банку, двоє шахраїв були затримані безпосередньо в момент спроби внесення в термінал фальшивої стодоларової купюри, виготовленої з фрагментів різних купюр американської валюти.
«Унікальність цієї операції банкірів і поліцейських у тому, що подібних шахраїв спіймати на гарячому вдається рідко, і тільки завдяки нашій системі онлайн-моніторингу безпеки транзакцій було проведено «ювелірне» затримання злочинців у момент здійснення операцій з фальшивками, – говорить керівник служби безпеки ПриватБанку Сергій Болотін. – Онлайн-моніторинг нашої мережі терміналів самообслуговування дозволяє миттєво реагувати на спроби такого шахрайства, і в найкращому випадку операцію з фальшивкою буде заблоковано, а в найгіршому – термінал дасть шахраєві час подумати до приїзду оперативної групи поліції».
Щодо двох затриманих киян, у яких було вилучено ще кілька фальшивих купюр і банківських карток на підставних осіб, відкрито кримінальну справу за ст. 190 ч. 3, 199 ч. 2 УК України. Крім того, поліція проводить обшуки за місцем проживання затриманих шахраїв і їхніх можливих «колег».
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас