Капсули Hyperloop побили власний рекорд швидкості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Капсули Hyperloop побили власний рекорд швидкості

Технології&Авто
766
За словами Маска, удосконалення траси може вже в наступному місяці довести швидкість руху капсул до 500 км/год. На випробуваннях експериментальної швидкісної транспортної системи Hyperloop вдалося розвинути швидкість до 355 км/год.
Так, попередній рекорд , встановлений іншою дослідною моделлю, протримався всього добу, передає ВВС. Зокрема, система Hyperloop поміщає капсули в транспортний тунель з відкачаним звідти повітрям і прагне розігнати їх до дуже високої швидкості, щоб скоротити час у дорозі для пасажирів і вантажів.
При цьому ентузіасти системи стверджують, що не за горами час, коли в ній вдасться розвивати швидкість до 1000 км/год.
Зазначимо, що ідею транспортної системи Hyperloop, що розробляється зараз, першим запропонував ще в 2013 році голова компанії Tesla Ілон Маск. На цьому тижні в околицях Лос-Анджелеса на спеціальному полігоні довжиною одну милю пройшли перші випробування дослідних поїздів. Найшвидшим виявився потїзд, побудований групою студентів з Німеччини.
Зазначено, що новий рекорд “поштовхова капсула” встановила саме у самостійному русі, навіть поки не розігналася. За словами Маска, удосконалення траси може вже в наступному місяці довести швидкість руху капсул до 500 км/год. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прототип пасажирської капсули Hyperloop розігнали до рекордної швидкості в 324 км/год в рамках конкурсу від засновника SpaceX Ілона Маска.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас