Мінфін пропонує розширити дію "єдиного вікна" на всі митні операції з 1 лютого 2018 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін пропонує розширити дію "єдиного вікна" на всі митні операції з 1 лютого 2018 р.

Казна та Політика
216
Міністерство фінансів України має намір розширити дію інформаційної системи “єдиного вікна” на операції з переміщення товарів у всіх митних режимах, а також внести низку інших змін в роботу системи з 1 лютого 2018 року.
Як повідомляється на сайті Мінфіну, відповідний проект постанови міністерство має намір надати на розгляд уряду наступного тижня.
На сьогодні дія “єдиного вікна” поширюється тільки на імпорт і експорт, уточнює відомство. Також планується розширити роботу системи на періодичні митні декларації і попередні декларації, які містять повний обсяг даних, в той час як нині дія системи поширюється на обмежену кількість митних декларацій при імпорті та експорті, йдеться в повідомленні міністерства.
Згідно з релізом, нововведення також дозволять скоротити кількість відсканованих документів, оскільки необхідні відомості контролюючі органи будуть отримувати з попередньої декларації. Крім того, це дозволить скоротити термін огляду товарів контролюючими органами з 24 до 12 робочих годин і зменшити термін прийняття рішень контролюючими органами щодо товарів, які ввозяться в Україну, з 24 до 4 годин.
До того ж постанова передбачає новий варіант відповіді контролюючого органу – “товар не підлягає контролю” для помилкових звернень в “єдине вікно”.
На думку Мінфіну, обов’язкове використання інформаційного обміну за принципом “єдиного вікна” зрівняє умови для всіх представників бізнесу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас