Порошенко посилив покарання за нелегальну вирубку лісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко посилив покарання за нелегальну вирубку лісу

Казна та Політика
767
Президент України Петро Порошенко підписав закон про посилення відповідальності за незаконну вирубку лісу. Такі зміни передбачені підписаним президентом законом “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо охорони лісів відповідно до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат”.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
“Реалізація закону сприятиме збереженню природних цінностей європейського значення, зокрема лісів, в рамках виконання вимог Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат”, – зазначили в Адміністрації президента.
Зокрема, в законі чітко визначаються поняття “природні ліси”, “ліси”, “квазіпраліси” і встановлюється особливий правовий режим їх збереження та охорони.
Законом забороняються всі види рубок, будівництво споруд, прокладання доріг, випас худоби, промислова заготівля лісових продуктів, проїзд транспортних засобів (крім доріг загального користування та служби лісової охорони). За порушення таких вимог вводиться адміністративна відповідальність.
Законом також внесено зміни до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконну порубку дерев чи чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас