ПриватБанк можуть розділити на три окремі фінустанови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк можуть розділити на три окремі фінустанови

Фондовий ринок
6615
Виконуюча обов’язки голови правління Приватбанку Галина Пахачук в інтерв’ю Мінфіну висловила думку про неприпустимість поділу фінустанови на три самостійні банки. Разом з тим Пахачук не стала заперечувати, що така ідея має місце.
«Що ми зробимо? Що кому віддамо? Електронний бізнес? Навіщо? Від того, що ми поділимо великий ПриватБанк, в якому є 2200 відділень, і замість 2200 вивісок Привату по всій країні з’являться вивіски Банку 1, Банку 2 і так далі, хто і що виграє?» – прокоментувала вона чутки про можливу реорганізацію фінустанови.
За її словами, говорити про повний або частковий продаж банку можна тільки через кілька років, коли буде завершена робота з його стабілізації.
«Сьогодні ведеться велика робота з приведення банку до «свідомості», багато судів і так далі. Як можна продавати банк, який судиться по всьому світу, щодо якого тривають судові розгляди? Тільки через 3-5 років можна буде показувати банк потенційним покупцям», – додала вона.
Пахачук вважає, що держава зобов’язана зберегти контроль над банком. Більш того, фінустанова має стати основним держбанком країни.
«Приват повинен бути домінуючим державним банком, але не зі 100% державною часткою. Наприклад, 49% акцій банку можуть бути виведені на IPO, і тоді капітал банку прийде ззовні, і це буде інша структура капіталу, інша структура ризиків та відповідальності. Сьогодні жоден банк в Україні не має більшої частки власників — фізичних осіб. Наші радники з підготовки бачення ролі Приватбанку в банківському секторі країни — Baker McKenzie, приступили до спільної з нами роботи 21 серпня. Через 8 тижнів вони повинні допомогти нам спільно дати відповідь на запитання про сильні і слабкі сторони банку, показати роль і можливості Приватбанку в Україні», – сказала вона.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас