Розпізнавання облич позбавить людство від паролів і ключів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розпізнавання облич позбавить людство від паролів і ключів

Технології&Авто
505
Скоро можна буде забути про паролі, пін-коди, відбитки пальців, кредитні картки і, в кінцевому рахунку, навіть про металеві ключі від дому і автомобіля. Технологія розпізнавання облич докорінно змінить наше уявлення про безпеку, пише WSJ.
На ринку вже існують ноутбуки, які можуть зчитувати риси обличчя, але швидкий розвиток цієї технології приведе до того, що зовсім скоро такі системи аутентифікації з’являться в наших смартфонах. Qualcomm, лідер в галузі мобільних процесорів, нещодавно представила систему обробки зображень Spectra, яка може витягувати глибинну інформацію з об’єктів, включаючи обличчя. Компанія планує використовувати цю технологію в найближчому поколінні процесорів Snapdragon. Ходять чутки, що ювілейний iPhone 8 також буде оснащений розпізнаванням обличчя, яка замінить уже звичний Touch-ID.
Ідентифікація облич – технологія не нова. Вона широко використовується в системах безпеки і камерах спостереження, коли треба визначити в натовпі злочинця і порівняти його обличчя з мільйонами інших в базі даних. Однак в смартфоні все набагато простіше: зображення обличчя користувача, зняте на HD-камеру з відстані витягнутої руки, безумовно, більш чітке і «читається».
Розпізнавання облич часто засноване на технології визначення глибини зображення, так званому «структурованому світлі», яке «розпорошує» тисячі крихітних інфрачервоних точок на обличчя людини. Вони дозволяють камері зчитувати унікальний малюнок облич, приблизно, як з відбитками пальців. А оскільки камера телефону може бачити інфрачервоні промені, а люди ні, то розблокувати смартфон можна буде навіть у темряві. Це свого роду скорочена версія датчика руху Kinect на Xbox 360. Можливо, невипадково в 2013 році Apple придбала розробника Kinect.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас