МОЗ не запропонував механізмів залучення в охорону здоров'я додаткових фінансів - Богомолець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ не запропонував механізмів залучення в охорону здоров'я додаткових фінансів - Богомолець

Казна та Політика
116
Міністерство охорони здоров’я в своїх законодавчих ініціативах щодо медреформи не запропонувало механізмів для залучення в охорону здоров’я додаткових фінансових ресурсів, вважає глава парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.
“Законопроект МОЗ (№6327 – ред.) не говорить, звідки візьмуться у держави гроші на лікування тих пацієнтів, у яких грошей не було і немає.
МОЗ пропонує виходити на модель співоплати, в якій держава платить за щось, надає базовий гарантований пакет, а за решту платить пацієнт”, – сказала вона.
При цьому О.Богомолець наголосила, що, незважаючи на те, що при підготовці до другого читання із законопроекту №6327 було вилучено поняття “співоплати” за медичні послуги, “суть законопроекту не змінилася”.
О.Богомолець наголосила, що “в варіанті ринкового бачення реформи охорони здоров’я співоплата була важливим компонентом, і без неї їхній закон стає неповноцінним”.
Вона також підкреслила, що “Міністерство охорони здоров’я досі не затвердило офіційних документів, які визначать, за що і скільки потрібно буде платити самим пацієнтам і як медичним установам рахувати вартість медичної послуги”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас