Економіка США втратила $700 млн через сонячне затемнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка США втратила $700 млн через сонячне затемнення

Світ
1408
Сонячне затемнення в США, яке спостерігалося у понеділок на території всієї країни на ділянці шириною понад 110 км, принесло компаніям збиток у розмірі $694 млн через те, що співробітники кинули роботу, щоб поспостерігати за цим природним явищем, йдеться в звіті компанії Challenger, Gray & Christmas.
За оцінкою експертів, в середньому американці провели близько 20 хвилин, спостерігаючи за затемненням.
Разом з тим штати, де затемнення було найкраще видно, отримали мільйони доларів від туристів, які приїхали сюди спеціально для цієї події.
За оцінкою USA Today, місто Нешвілл в штаті Теннесі прийняло від 50 тис. до 70 тис. туристів в понеділок, які витратили $15-20 млн. Доходи штату Південна Кароліна могли досягти $43 млн, а південний схід штату Айдахо, де картина затемнення була найбільш вражаючою, відвідали до 500 тис. осіб.
Відзначається, що цифра в $700 млн меркне в порівнянні з іншими подіями, які обходяться роботодавцям у США набагато дорожче. Так, фінальна стадія чемпіонату з баскетболу серед студентських команд (так зване “березневе безумство”) щорічно коштує компаніям $2 млрд, якщо припустити, що близько 80 млн працівників витрачають мінімум годину робочого часу на те, щоб стежити за матчами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас