Японці зайнялися розробкою схожого на винищувач аеротаксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці зайнялися розробкою схожого на винищувач аеротаксі

Технології&Авто
2883
Агентство аерокосмічних досліджень Японії зайнялося розробкою двомісного аеротаксі, яке можна буде використовувати для пасажирських перевезень між містами в гористій місцевості.
Новий літальний апарат буде здатний на вертикальні зліт і посадку і швидкий горизонтальний політ. Зовні машина відрізняється від концепцій аеротаксі, представлених європейськими та американськими компаніями, і швидше нагадує винищувач чи штурмовик.
Японія має гористий рельєф – 75% території країни вкрито височинами, низькими і средньовисокими горами. Через це транспортне сполучення між містами в країні займає багато часу – машинам нерідко доводиться переміщатися по серпантину або петляти між горами. Новий проект Агентства аерокосмічних досліджень Японії покликаний допомогти визначити, чи дозволить легкий пасажирський повітряний транспорт істотно скоротити час на дорогу між містами.
Проект отримав назву Type 28. Конструктори вже створили безпілотник для відпрацювання деяких технічних рішень. Перші льотні випробування в приміщенні вже відбулися і визнані успішними. Безпілотник виконаний за двобалочною схемою, в хвостовій частині між балками і фюзеляжем розташовані чотири вертикальні вентилятори.
Апарат оснащений крилом, на кінцях якого розташовані поворотні вентилятори. На зльоті або посадці вони будуть встановлюватись вертикально, а при горизонтальному польоті – повертатися на 90 градусів, створюючи рушійну силу.
Аеротаксі буде електричним. Передбачається розміщення двомісної кабіни в передній частині фюзеляжу для пілота і пасажира або для двох пасажирів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас