Експерт розповів, які державні послуги для українців вже доступні у електронному форматі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, які державні послуги для українців вже доступні у електронному форматі

Фінтех і Картки
668
На сьогоднішній день вже доступно близько 30 різних сервісів в електронному форматі. Багато з них запроваджені для спрощення умов ведення бізнесу.
Про це розповів Олександр Риженко, голова Держагентства з питань електронного урядування України у ефірі передачі «Фінансовий тиждень».
«Сервіси запроваджені з одного боку для спрощення умов введення, та економії часу, а з іншого — щоб не було контакту людини з чиновником», – розповідає він.
За словами Риженка, особливо можна виділити сервіси у сфері будівництва і у соціальній сфері. Наприклад, подання заяви на отримання субсидії, або допомога при народженні дитини. Ці сервіси були запущені в цьому році.
«Є адміністративні послуги, які платні, наприклад внесення змін про юридичну особу, а є безкоштовні. Наприклад, реєстрація фізичної особи-підприємця, якою вже скористались вже близько 2 тис. ФОПів. Для того, щоб зареєструватися, людина має лише заповнити спеціальну форму та накласти спеціальний цифровий підпис», – каже голова Держагентства з питань електронного урядування України.
При цьому експерт каже, що на сьогоднішній день основні складнощі — досить зарегульоване законодавство.
Риженко планує, що до кінця цього року громадянам стануть доступні також такі послуги як довідка про несудимість, реєстрація дитини при народженні, реєстрація автомобіля і т. п.

Довідка Finance.UA:

  • На сьогоднішній день держава надає близько 1,5 тис. різних адміністративних послуг.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас