Меркель закликала німецьких автовиробників відродити довіру до дизельних авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель закликала німецьких автовиробників відродити довіру до дизельних авто

Технології&Авто
843
Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала німецьких автовиробників відродити довіру до автомобілів з дизельними двигунами, передає Deutsche Welle. “Наша вимога – запобігти забороні в’їзду (автомобілів з дизельними двигунами в міста) і, таким чином, відродити частку довіри до дизелю”, – заявила вона.
“Нам потрібен дизель, щоб досягти цілей захисту клімату”, – додала Меркель.
Як стверджують фахівці, автомобілі на дизельному паливі в порівнянні з бензиновим викидають в атмосферу менше газів, що спричиняють парниковий ефект. В контексті “дизельного скандалу” Меркель зазначила, що розуміє лють власників автомобілів по відношенню до концернів, які встановлювали в автомобілях незаконне програмне забезпечення для маніпуляції даними про викиди шкідливих газів.
“Я сердита”, – заявила канцлер на адресу автоконцернів. При цьому Меркель закликала автовиробників якомога швидше вжити заходів для ліквідації наслідків “дизельного скандалу” в інтересах власників дизельних автомобілів та понад 800 тисяч осіб, які працюють в автомобільній промисловості Німеччини.

Довідка Фінансів. юа:

  • “Дизельний скандал” навколо концерну Volkswagen, в який входить компанія Porsche AG, вперше розгорівся у вересні 2015 року, коли виявилося, що програмне забезпечення на автомобілях VW приховує реальні обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу під час відповідних тестів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас