Команда Ethereum запланувала хардфорк і реліз Metropolis на вересень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Команда Ethereum запланувала хардфорк і реліз Metropolis на вересень

Фінтех і Картки
1476
Хардфорк в мережі Ethereum і імплементація нової версії програмного забезпечення під назвою Metropolis заплановані на кінець вересня поточного року.
Про це повідомив у соціальній мережі Steemit один з розробників Ethereum.
Як зазначається, нова версія ПЗ розширить можливості мережі Ethereum і стане важливим проміжним етапом процесу переходу від алгоритму proof-of-work до proof-of-stake.
Зокрема, Metropolis послужить основою для впровадження так званих zk-SNARKs – криптографічних інструментів, що лежать в основі Zcash, які зроблять можливими повністю анонімні транзакції в мережі Ethereum.
Особливість zk-SNARKs полягає в тому, що вони доводять виконання обчислень для деяких вхідних даних, при цьому не розкриваючи їх. У Zcash ці докази використовуються для верифікації транзакцій зі збереженням конфіденційності користувачів. Нова можливість з’явиться завдяки тісній співпраці Віталіка Бутеріна з CEO Zcash Зуко Уілксоксом.
Також в блозі повідомляється, що нова версія зробить процес програмування смарт-контрактів простішим, а також передбачає різні поліпшення безпеки.
Крім вищезгаданих нововведень, Metropolis включає так звану «бомбу складності», яка передбачає експоненціальне сповільнення мережі, роблячи процес майнінгу більш ресурсоємним. “Бомба складності” знаменує собою так званий “льодовиковий період” (Ice Age) і є проміжним етапом для переходу від алгоритму proof-of-work до proof-of-stake.
Через деякий час після релізу Metropolis має бути ще масштабніший апгрейд екосистеми Ethereum під назвою Serenity, який передбачає суттєві поліпшення протоколу і масштабованості мережі.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас