КНДР через санкції налагодила експорт вугілля та залізної руди в Південно-Східну Азію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР через санкції налагодила експорт вугілля та залізної руди в Південно-Східну Азію

Енергетика
354
Північна Корея, яка перебуває під санкціями ООН, налагодила постачання вугілля та залізної руди в країни Південно-Східної Азії, такі дані містяться в доповіді ООН, яка потрапила у розпорядження агентства Кіодо.
Досі найбільшим імпортером північнокорейської продукції був Китай, однак з початку цього року він став скорочувати обсяги закупівель. “Після того, як Китай у середині лютого заборонив поставки з КНДР вугілля, Північна Корея переключилася на Малайзію і В’єтнам”, – посилається агентство на текст доповіді.
Згідно з оприлюдненими в доповіді даними, тільки з лютого цього року за 6 місяців в країни Південно-Східної Азії було поставлено продукції на 270 мільйонів доларів. Доповідь відзначає, що світоввй спільноті поки що не вдається блокувати джерела фінансування для ракетної і ядерної програм КНДР. “Намітилося ослаблення процесів по знищенню зброї масового ураження”, – наводить агентство витяг з доповіді.
Після двох ядерних випробувань в минулому році світова спільнота запровадила ліміт на імпорт продукції з КНДР до 400 мільйонів доларів, повністю забороняючи угоди навіть у межах цієї квоти з організаціями, що мають відношення до ракетної ядерної або програм, однак це залишало офіційну лазівку для подібних угод через непрозорість.
РБ ООН прийняла 5 серпня нову резолюцію, що передбачає заборону імпорту вугілля, залізної руди та морепродуктів з КНДР, після двох випробувань в липні балістичних ракет, які, як стверджують в Пхеньяні, можуть долетіти до території США. За підрахунками американців, повне виконання санкцій проти КНДР дозволить скоротити щорічні валютні доходи Пхеньяна, що становлять зараз близько 3 мільярдів доларів, на третину.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас