У Дніпрі ліквідували конвертцентр з оборотом понад 360 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпрі ліквідували конвертцентр з оборотом понад 360 млн гривень

Кримінал
406
У Дніпрі співробітники правоохоронних органів ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом понад 360 млн гривень.
Про це повідомляє перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан в Facebook.
“У ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК, було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки Київської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей і м. Києва незаконні послуги з формування податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку”, – повідомив Білан.
Білан розповів, що для здійснення своєї діяльності зловмисники зареєстрували і придбали низку фіктивних підприємств. На їхній рахунок компанії реального сектору економіки перераховували кошти за нібито придбані товари чи послуги. В подальшому ці кошти перераховувалися на розрахункові рахунки фізосіб, знімалися через банкомати і передавалися замовникам таких послуг за вирахуванням винагороди за послуги.
В результаті обшуків було виявлено та вилучено близько 220 тис. гривень готівкою, 33 печатки підприємств, комп’ютерну техніку, чекові книжки, банківські картки, чорнові записи, фінансово-господарські документи і сигарети орієнтовною вартістю близько 8 млн гривень.
Крім того, заблоковано 45 розрахункових рахунків, відкритих в 11 банках.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас