АМКУ пропонує зробити оскарження торгів платним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ пропонує зробити оскарження торгів платним

Казна та Політика
146
Антимонопольний комітет України (АМКУ) визнає значне збільшення кількості скарг з 2015 року і пропонує зобов’язати суб’єктів оскарження підтверджувати документально наміри взяти участь у тендері, щодо якого надходить скарга.
Згідно з повідомленням на сайті комітету, АМКУ також пропонує зробити подачу скарги платною.
Відповідні пропозиції відомство направило до Адміністрації президента і в Міністерство економічного розвитку і торгівлі.
За даними АМКУ, в 2015 році зафіксовано 1,35 тис. скарг, в 2016-му їх надійшло 3,1 тис., а з початку поточного року станом на 18 серпня – понад 3,5 тис. При цьому, зазначає антимонопольне відомство, з 2010 року категорія порушень практично незмінна: дискримінаційні умови тендеру і дискримінаційний підхід під час розгляду пропозицій учасників.
“Замовники не завжди враховують висновки органу оскарження та продовжують так само порушувати законодавство або здійснюють нові порушення”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з даними комітету, за 2016-2017 рр. найбільша кількість скарг надійшла на дії “Укрзалізниці”, її філій або підрозділів (понад 500).
Як повідомлялося, прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду 18 серпня ініціював звернення до правоохоронних органів для проведення розслідування випадків безпідставного блокування державних тендерів.
За словами прем’єр-міністра, деякі фірми заявляються на різні тендери, а потім через процедуру оскарження блокують їх. В.Гройсман також висловив думку, що Антимонопольний комітет “підіграє” таким фірмам.
Глава уряду доручив заступнику міністра економічного розвитку і торгівлі Максиму Нефьодову провести координаційну нараду з цих питань і протягом трьох тижнів направити пропозицію в уряд про зміни до законодавства, які забезпечать прозорість тендерних процедур і виключать можливість зловживань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас