Лагун: правоохоронці не оголошували мені підозру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагун: правоохоронці не оголошували мені підозру

Кредит&Депозит
641
Екс-власник збанкрутілого Дельта Банку Микола Лагун в коментарі газеті «Дзеркало тижня. Україна» заявив, що правоохоронці не оголошували йому підозру.
«Ні, мені не вручалося повідомлення про підозру в жодному кримінальному провадженні. Однак у мене немає сумнівів щодо законності моїх дій і дій більшої частини менеджменту “Дельта Банку”.
А тому, зі свого боку, я всіляко співпрацюю зі слідством, надаю всю необхідну інформацію, яка в мене є, та з`являюся на всі виклики правоохоронців. Якщо в “Дельта Банку” і було корпоративне шахрайство, то розібратися в цьому я хочу більше, ніж будь-хто інший», – зауважив М. Лагун.
За його словами, «потрібно розуміти, що одні й ті ж операції можуть бути інтерпретовані по-різному, адже дуже багато залежить від контексту: коли приймалися рішення, які завдання вирішувалися, враховувати прогнози і очікування та нормативну базу, яка діяла на момент їх проведення».
«Усі озвучені мільярди і сотні мільйонів бентежать уяву, але не витримують перевірки фактами і логікою. Наприклад, припущення, що отримане рефінансування від НБУ було нібито виведено з банку, і називається фантастична сума у понад 4 млрд грн. При цьому статистика показує зовсім інші цифри. Досить просто подивитися на баланс банку в динаміці, щоб побачити, що в період з початку 2014 р. по початок березня 2015-го (дата введення тимчасової адміністрації) кошти клієнтів зменшилися на 5 млрд грн і на 650 млн дол. Водночас приріст кредитів рефінансування від НБУ становив лише 2,5 млрд грн. Крім того, за цей же період “Дельта Банк” сплатив НБУ відсотки за користування його ресурсами на суму близько 1,1 млрд грн. Про яке виведення коштів можна говорити, якщо банк залучив 2,5 млрд грн рефінансування та заплатив з них НБУ відсотки на суму 1,1 млрд грн, а потім профінансував відплив клієнтських грошей на суму 5 млрд грн і 650 млн дол.?, – розповідає він. – Це проста логіка і математика! Хоча розумію, що версія про виведення мільярдів звучить набагато цікавіше, але не хочу нікого засмучувати, вона не має нічого спільного з реальністю. Крім того, в межах вказаних кримінальних проваджень проведено численні експертизи, які підтвердили відсутність збитків “Дельта Банку” і законність таких операцій».
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас