Підраховано, скільки вклав ЄБРР в утеплення українських будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підраховано, скільки вклав ЄБРР в утеплення українських будинків

Кредит&Депозит
377
З 100 млн грн пільгових кредитів за програмою енергоефективності від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) IQ energy – понад 43 млн грн видали за останній місяць.
Про це повідомляє прес-служба програми.
ЄБРР збільшив розмір компенсації з 15-20% до 35%, після чого кількість пільгових кредитів зросла на суму понад 43 млн. грн (у період з 11 липня по 11 серпня 2017 року).
“Після того, як ЄБРР збільшив розмір компенсації за програмою IQ energy більш ніж удвічі до 35%, програма показує значне зростання в обсязі кредитування”, – пояснює керівник IQ energy Оксана Булгакова.
Найактивнішими в залученні європейських грошей виявилися жителі Києва, Київської, Чернігівської, Запорізької та Рівненської областей. Всього видано кредитів на утеплення будинків понад 4000 сімей.
За статистикою програми, найпопулярнішим енергоефективним продуктом виявилося встановлення вікон в кредит. Під купівлю вікон залучили більше половини всіх кредитів.
Але все більшої популярності набувають проекти з заміни систем опалення, утеплення стін і дахів, а також зі встановлення джерел альтернативної енергії, таких як сонячні колектори та теплові насоси. Варто зазначити, що у програми є список матеріалів і обладнання, на придбання яких можна отримати європейський грант.
За програмою IQ можна можна отримати при утепленні житла (стін, покрівлі або підлоги) і/або встановленні:
• енергозберігаючих вікон;
• сучасних типів газових і твердопаливних котлів;
• лічильників тепла;
• сучасних радіаторів для систем опалення;
• сонячних колекторів;
• рекуператорів тепла та теплових насосів.
Компенсацію від ЄБРР (до 3000 євро на одну фізособу) за умови придбання обладнання в кредит через банки-партнери програми – Райффайзен Банк Аваль, УкрСиббанк і ОТП Банк.
Компенсація виплачується в євро на окремий валютний рахунок клієнта протягом 3-5 тижнів з моменту підтвердження його електронної заявки. Причому отримати компенсацію можна не тільки на основне обладнання, але і на супутні товари і вартість монтажних робіт, якщо вони були придбані в кредит від банків-партнерів програми, разом з основним обладнанням.
Банки-партнери програми, Райффайзен Банк Аваль, УкрСиббанк і ОТП Банк пропонують різні типи кредитів, від безпроцентної розстрочки на 3 місяці на заміну вікон до кредитів на суму понад 150 тис. грн на комплексну модернізацію житла.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас