Уряд Австралії встановить контроль над обмінниками криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Австралії встановить контроль над обмінниками криптовалют

Фінтех і Картки
359
Австралія слідом за Китаєм і Японією зібралася навести лад на ринку криптовалют, пише CNBC. Зроблено це буде в першу чергу для боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.
З появою нових фінансових технологій підвищуються і ризики вчинення серйозних фінансових злочинів, вважає міністр юстиції Австралії Майкл Кінан. Щоб вивести обмінники криптовалют з тіні, австралійський уряд запропонував низку реформ.
Зокрема, обмінники будуть поставлені під контроль Австралійського центру аналізу транзакцій і звітності. Під нові правила підпадають всі компанії, що дозволяють продавати і купувати криптовалюту. Законопроект розроблений для боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.
Логіка влади зводиться до того, що чесним обмінникам і клієнтам нема чого приховувати, тому вони без особливих проблем розкриють дані про здійснені угоди. Вдарить закон тільки по криміналу і тим людям, хто з якихось інших причин хоче здійснювати обмін анонімно. Тому що саме на деанонімізацію клієнтів і спрямований закон. Всі операції повинні бути прозорими, всі учасники транзакції — ідентифікуватися. При цьому анонімність учасників блокчейн-ланцюга була досі неодмінним атрибутом ринку криптовалют.
Таке рішення австралійської влади вітав творець великої гонконгської криптовалютної біржі Gatecoin Авреліан Менант. За його словами, це свідчить про те, що уряди визнають зростаючу значимість біткоїна та інших криптовалют, тому намагаються внести їх у правове поле. Він каже, що такі ініціативи позбавлять індустрію від шахраїв.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас