Влада Німеччини проти продажу Air Berlin групі Lufthansa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Німеччини проти продажу Air Berlin групі Lufthansa

Фондовий ринок
203
Намір Deutsche Lufthansa AG купити частку в авіакомпанії Air Berlin, яка оголосила себе банкрутом 15 серпня, викликав критику як з боку влади Німеччини, так і незалежних органів, які борються проти нечесної конкуренції, повідомляє Deutsche Welle.
“Air Berlin і Lufthansa на багатьох маршрутах є прямими конкурентами, тому для рішення поглинути Air Berlin компанія Lufthansa повинна буде виконати низку жорстких умов, зокрема, відмовитися від спроб отримати більшу частину слотів, які в даний час має в своєму розпорядженні Air Berlin”, – повідомив голова Комісії у справах монополій Ахім Вамбах в інтерв’ю газеті Rheinische Post.
У свою чергу президент Федерального відомства з картелів Андреас Мундт заявив газеті Suddeutsche Zeitung, що його відомство буде “дуже уважно вивчати” плани Lufthansa.
“З перехідним кредитом, який ми надали Air Berlin, у неї є необхідний час для пошуку хорошого рішення і переговорів з іншими авіакомпаніями”, – сказала міністр економіки ФРН Брігітте Ципріс.
Як повідомлялося, Air Berlin зможе продовжувати польоти ще три місяці завдяки кредиту в 150 млн євро, виділених державою. Це рішення прийняли міністерства економіки і транспорту ФРН. В деяких землях країни тривають шкільні канікули, і через припинення польотів багато хто просто не зміг би повернутися з відпусток, пояснили представники відомств. Крім того, німецька влада стурбована долею 7,2 тис. співробітників авіакомпанії.
За словами А. Мундта, Lufthansa поки що не оголосила про намір поглинути Air Berlin.
Однак Suddeutsche Zeitung, посилаючись на джерела в уряді ФРН, повідомила, що переговори про продаж частини Air Berlin групі Lufthansa перебувають вже у “вирішальній стадії”.
Водноже час інтернет-портал Redaktionsnetzwerk Deutschland повідомляє, що рішення очікується протягом місяця, і основні активи Air Berlin поділять між собою Lufthansa, Condor і Eurowings.
Голова правління Air Berlin Томас Вінкельман в четвер підтвердив, що авіакомпанія веде переговори про поглинання з трьома зацікавленими компаніями, але не назвав їх.
За відомостями Suddeutsche Zeitung, Lufthansa має намір забрати 90 зі 144 літаків у Air Berlin і її австрійської дочки Niki.

Довідка Finance.UA:

  • Про процедуру банкрутства Air Berlin було оголошено 15 серпня, після того як основний акціонер компанії Etihad Airways заявив, що припиняє подальше фінансування німецького авіаперевізника.
  • Air Berlin вже кілька років намагається вирішити свої фінансові проблеми, скорочуючи штат працівників і літаковий парк.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас