Міжвідкомісія з УРП відновлює роботу щодо Yuzgaz, готує конкурси ще щодо трьох нафтогазових ділянок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжвідкомісія з УРП відновлює роботу щодо Yuzgaz, готує конкурси ще щодо трьох нафтогазових ділянок

Енергетика
183
Міжвідомча комісія з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції (УРП) відновлює роботу з питання про відступлення компанії Yuzgaz B. V. (Нідерланди) частки в УРП по Юзівській ділянці (Харківська і Донецька обл.), повідомляється на сайті уряду.
Відповідне рішення прийнято на засіданні комісії 17 серпня.
Крім того, міжвідкомісія підготує конкурси ще за трьома нафтогазовими ділянками у зв’язку з надходженням пропозицій від потенційних інвесторів.
Зокрема, мова йде про Решетилівську ділянку (Полтавська обл.), Варвинську ділянку (Полтавська і Чернігівська обл.), Берестянську ділянку (Львівська, Харківська та Дніпропетровська області).
Крім цього, міжвідкомісія має намір опрацювати зміни до УРП по Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська обл.) для оформлення виходу з цієї угоди компанії Chevron.
Як повідомлялося, в липні 2016 року нідерландська Yuzgas стала переможцем конкурсу із залучення інвестора для реалізації УРП з видобутку вуглеводнів у межах Юзівської площі, однак Кабінет міністрів 2 листопада того ж року протокольним рішенням відмовив їй в участі в УРП.
Yuzgaz оскаржила рішення Кабміну в суді.
Засновником Yuzgaz є інвестиційний фонд Emerstone Energy, що входить в Emerstone Capital Partners бізнесмена Ярослав Кінаха (Jaroslav Kinach).

Довідка Finance.UA:

  • Юзівська ділянка площею 7886 кв. км розташована в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької і Харківської областей.
  • За оцінками “Надра України”, потенціал Юзівської площі перевищує 3 трлн куб м умовного палива, а базовий сценарій її розробки передбачає вихід на щорічний видобуток в 10 млрд куб. м, оптимістичний – у 20 млрд куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас