Альфа-Банк Україна відреставрував у Ніжині будинок і сквер імені видатного українського мореплавця Юрія Лисянського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк Україна відреставрував у Ніжині будинок і сквер імені видатного українського мореплавця Юрія Лисянського

Світ
49
У п’ятницю, 11 серпня 2017 року, Альфа-Банк Україна провів урочисту церемонію відкриття оновленого будинку і сквера імені всесвітньовідомого українського мореплавця Юрія Лисянського в Ніжині. Завдяки допомозі Альфа-Банку вдалося відремонтувати будинок відомого українця, а сквер імені Юрія Лисянського. Зокрема, в будинку були відремонтовані і пофарбовані стіни, цоколь, покрівля, водозливна система, у сквері пофарбовано огорожу, висланий тротуар, встановлені урни, гранітні плити з напівсферами і гравіюванням етапів подорожі біля пам’ятника Юрія Лисянського, встановлена підсвітка.
У церемонії відкриття взяли участь співробітники Альфа-Банку Україна і Укрсоцбанку, мер міста Ніжина Анатолій Линник, а також представники культурних і освітніх інституцій.
Перерізаючи символічну стрічку, Юрій Бугрим, регіональний керівник масового бізнесу Альфа-Банку Україна, зазначив: «Альфа-Банк Україна з радістю долучився до здійснення благоустрою та впорядкування території навколо будинку і скверу відомого на весь світ українського мореплавця Юрія Лисянського, який народився тут, у Ніжині. Ми пишаємось тим, що наш земляк став справжнім українським Магелланом і здійснив навколосвітню подорож, відкривши світу багато цікавих наукових фактів. Підтримуючи історичні й культурні пам’ятки, ми робимо свій внесок у розвиток культури Чернігівської області».
Крім цього, банк подарував місту стилізовану мапу світу, на якій присутні гості могли на власні очі побачити, який же шлях пройшов Юрій Лисянський, та дізнатись більше про видатного українця.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас