На тлі Brexit: експерти розходяться в прогнозах щодо руху курсу фунта, UBS найбільш оптимістичний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На тлі Brexit: експерти розходяться в прогнозах щодо руху курсу фунта, UBS найбільш оптимістичний

Валюта
258
Експерти розходяться в думках щодо подальшої динаміки вартості фунта стерлінгів щодо євро та долара США на тлі триваючих переговорів про Brexit.
Курс фунта до долара США піднявся на 4% з початку поточного року, наблизившись до $1,3, проте вартість британської валюти по відношенню до євро опустилася більш ніж на 6% – нижче 1,1 євро.
Враховуючи економічну взаємодію Великобританії з Європою, коливання курсу фунта щодо євро мають більш важливе значення для трейдерів, ніж динаміка пари фунт/долар.
Курс фунта до євро раніше на цьому тижні досяг мінімуму за сім років, і деякі експерти прогнозують, що фунт досягне паритету в парі з євро незабаром, пише газета The Wall Street Journal.
У четвер фунт торгується на рівні $1,2885 і 1,0988 євро.
Так, Девід Блум, який відповідає в HSBC за стратегію на валютному ринку, вважає, що до кінця поточного року курс як євро, так і фунта буде становити $1,2. Аналітики Morgan Stanley очікують, що фунт на початку наступного року буде коштувати менше ніж 1 євро.
Тим часом, економіст UBS Wealth Management Дін Тернер вважає, що подібні прогнози дуже песимістичні. На його думку, фунт до теперішнього часу істотно перепроданий, особливо щодо євро, оскільки ринки намагалися закласти в курс британської валюти наслідки виходу країни з Євросоюзу.
“Мене часто запитують про те, наскільки ще може подешевшати фунт. У цих випадках на думку спадає фраза: “Не треба йти проти течії”, – говорить Д. Тернер. – Фунт виглядає істотно недооціненим за більшістю характеристик. Звичайно, Brexit змінить характер відносин Великобританії з ЄС, однак всі ці наслідки вже закладені в ринок”.
Згідно з прогнозом UBS, курс фунта підніметься до $1,36 в наступні 12 місяців, а курс євро впаде до 88 пенсів (91 пенс/1 євро в четвер).
“Індикатори виробничого сектора показують, що послаблення фунта підтримує експортний попит. Це має підвищити привабливість для закордонних інвесторів”, – зазначає Д. Тернер.
“Політичні події позначаються на валютних курсах. Проте в кінцевому підсумку фундаментальні фактори беруть верх, а вони вказують на те, що рух фунта вниз в парі з євро, швидше близький до кінця, ніж до початку”, – говорить експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас