В НБУ висловилися щодо планів "Укрпошти" стати банком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ висловилися щодо планів "Укрпошти" стати банком

Казна та Політика
904
Національний банк вважає за необхідне отримати висновок Кабінету Міністрів про плани публічного акціонерного товариства “Укрпошти” надавати банківські послуги.
Про це повідомили в прес-службі НБУ.
Зазначимо, 21 липня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №6601, яким пропонується уповноважити ПАТ “Укрпошта” надавати послуги з обслуговування поштових рахунків, і, відповідно, здійснювати емісію електронних платіжних засобів, а також надання докладних описів банківські послуги без необхідності отримання банківської ліцензії.
Крім того, проектом закону пропонується надати “Укрпошті” право нарівні з банками відкривати і вести кореспондентські рахунки в НБУ, інших банках країни і за її межами.
Національний банк як регулятор фінансового ринку надав свої попередні висновки щодо даного законопроекту в профільний комітет Верховної Ради.
“У листі визначено низку ризиків і обґрунтування потреби в системному доопрацюванні нормативно-правової бази для здійснення зазначених змін у фінансовій діяльності, як головного поштового оператора країни, так і можливих постачальників фінансових послуг”, – повідомили агентству в НБУ.
Нацбанк вважає за необхідне попереднє отримання висновку Кабінету Міністрів щодо перспектив цього проекту.
“Вважаємо за необхідне попереднє отримання висновку уряду України про перспективи проекту, а також залучення інвестицій, бачення його фінансової успішності при наявній збитковості підприємства”, – повідомили в НБУ.
Крім того, Нацбанк домовився з “Укрпоштою”, Міністерством фінансів і Міністерством інфраструктури про залучення учасників ринку, акціонерів і громадськості до публічної дискусії щодо даного законопроекту.

Довідка Finance.UA:

  • ПАТ “Укрпошта” входить до сфери управління Міністерства інфраструктури.
  • Компанія надає понад 50 видів послуг майже в 12 тис. відділень по всій країні.
  • Штат підприємства налічує 70 тис. працівників, з яких 33 тис. – листоноші, 13 тис. – оператори поштового зв’язку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас