Японська Fisco випускає бонди в біткоїнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська Fisco випускає бонди в біткоїнах

Фінтех і Картки
351
Японська Fisco Ltd. експериментує з продажем облігацій, номінованих в біткоїнах, вважаючи, що цифрова валюта в кінцевому рахунку стане законодавчо визнаним фінансовим активом в Японії, повідомляє Bloomberg.
Підрозділ токійського провайдера фінансової інформації 10 серпня випустив трирічні облігації на 200 біткоїнів на користь іншої компанії групи Fisco, що, ймовірно, є першою подібною операцією в Японії, заявив продакт-директор компанії Масаюкі Таширо. За його словами, однією з цілей продажу була перевірка потенціалу бондів на здатність стати корисним інструментом залучення коштів. Вартість випущених паперів станом на середу становила близько $813 тис.
Експеримент є ще одним прикладом того, як компанії та інвестори по всьому світу шукають способи заробити на біткоїні. Деякі інвестори звернулися до цифрових валют як до захисних активів на тлі загострення напруженості між США та Північною Кореєю. Японія, де регулятори досягли більшого, ніж в інших країнах, прогресу в розробці законодавства про криптовалюти, стає одним із центрів для експериментів з блокчейном.
“Ми очікуємо, що біткоїн зрештою буде визнаний фінансовим продуктом” відповідно до місцевого законодавства, що регулює фінансові інструменти, зазначив Таширо. Якщо це станеться і почнеться активний випуск боргових інструментів у криптовалютах, “ми зможемо заробити на комісії, якщо будемо організовувати такі угоди”, – додав він.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас