НАБУ хоче визнати недійсними угоди підприємств ПЕК на 1 мільярд (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ хоче визнати недійсними угоди підприємств ПЕК на 1 мільярд (інфографіка)

Енергетика
335
НАБУ ініціювало судові позови, якими вимагає визнати недійсними угоди підприємств паливно-енергетичного комплексу майже на 1 млрд грн.
Зокрема, з ініціативи Бюро суд прийняв рішення, згідно з яким на рахунки ВАТ «Запоріжжяобленерго» повернуто понад 40 млн грн, втрачених внаслідок існування на підприємстві корупційної схеми.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Також в стадії виконання – кілька судових рішень, які дозволять повернути державним підприємствам паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) ще майже 90 млн грн: 57 млн грн – ПАТ «Черкасиобленерго», 30 млн грн – ПАТ «Укргазвидобування», 1,4 млн грн – ДП «НАЕК «Енергоатом».
Крім згаданих обленерго, триває позовна робота НАБУ щодо низки інших підприємств, на яких детективи Бюро викрили схожі корупційні схеми.
Загалом, були ініційовані судові позови, які вимагають визнати недійсними угоди підприємств паливно-енергетичного комплексу майже на 1 млрд грн.
«Півтора роки розслідувань НАБУ показали, що корупція на підприємствах паливно-енергетичного комплексу є наймасштабнішою серед усіх сфер національної економіки: і через унікальність підприємств, і через кількість задіяних в корупційних схемах осіб, і через розміри збитків. За попередніми оцінками, сукупний розмір збитків від злочинів, пов’язаних з діяльністю підприємств паливно-енергетичного комплексу, становить 11,18 млрд грн», – йдеться в повідомленні.
НАБУ хоче визнати недійсними угоди підприємств ПЕК на 1 мільярд (інфографіка)
У галузевому розрізі найбільше від корупції страждають підприємства, що займаються видобутком нафти і газу, і атомні електроенергетичні компанії. В результаті розслідувань детективів НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про заподіяння збитків підприємствам паливно-енергетичного комплексу суд виніс дев’ять обвинувальних вироків стосовно 10 осіб. Ще 16 справ щодо 22 обвинувачуваних зараз у судах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас