Німці готові інвестувати альтернативну енергетику в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці готові інвестувати альтернативну енергетику в Україні

Енергетика
422
Реформи, здійснені Україною у сфері альтернативної енергетики, підвищили інвестиційну привабливість країни для німецьких інвесторів.
Про це пише Урядовий портал за результатами зустрічі голови Держенергоефективності Сергія Савчука з виконавчим директором міжнародної компанії Shanda Consult Ltd Стефаном Нолте та представником Асоціації з консалтингу в країнах ЄС та Близького Сходу Eumecon Яном Енгельке.
Як пояснив Нолте, наразі компанія Shanda Consult Ltd досліджує правове поле та інвестиційну привабливість відновлюваної енергетики в Україні. У результатах аналізу зацікавлені німецькі інвестори, які розглядають можливість інвестування у «зелені» проекти.
«Ми не вперше працюємо в Україні. Бачимо, що з 2014 року проводиться ціла низка успішних реформ. Тож, наразі нас цікавлять стимули та гарантії, які запроваджуються для інвесторів, регулюючі механізми, стабільність економічної ситуації тощо», – повідомив Нолте.
Він також зауважив, що раніше компанія досліджувала рентабельність встановлення біогазових установок. Тепер у полі зору – використання всіх відновлюваних джерел енергії.
Голова Держенергоефективності, у свою чергу, відзначив, що потенційною точкою входу для реалізації іноземних інвестпроектів може стати співпраця з владою на місцях.
«Завдяки фінансовій децентралізації місцеві бюджети зросли. Тому важливо спрямовувати кошти на корисні проекти із заміщення газу та інших енергоресурсів. Цьогоріч ми тісно працюємо з місцевою владою у цьому напрямі: роз’яснюємо законодавство, консультуємо щодо перспектив реалізації різних проектів. Ми готові допомогти знайти потенційні «точки входу», – повідомив Савчук.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас