У Південній Кореї створено систему ШІ Soccerbot для висвітлення результатів футбольних матчів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Південній Кореї створено систему ШІ Soccerbot для висвітлення результатів футбольних матчів

Технології&Авто
146
Корейське новинне агентство Yonhap створило автоматизовану систему, яка здатна надзвичайно оперативно створювати новини про спортивні події. Поки що вона показала свою ефективність у висвітленні футбольних матчів EPL (English Premier League — Англійська Прем’єр-ліга). Але в подальшому планується використовувати подібні рішення і для інших спортивних подій.
Система Soccerbot базується на алгоритмах, які імітують роботу журналістів. Вона пройшла пілотне тестування і змогла успішно висвітлювати всі матчі EPL сезону 2016-2017 років. За допомогою Soccerbot було створено 380 експериментальних статей, кожна з яких була готова через 1-2 секунди після закінчення матчу.
Програма використовує базу даних слів і речень, написаних раніше репортерами Yonhap матеріалів.
Soccerbot при підготовці нової статті виконує три етапи: збирає дані, пише речення, здійснює перевірку граматики і орфографії. У процесі редагування програма перетворює структуру матеріалу в залежності від результату матчу та участі в грі спортсменів з Південної Кореї.
Також Soccerbot збирає дані з п’яти різних джерел для виявлення недостовірної інформації.
На досягнутому розробники з Yonhap зупинятися не мають наміру. В даний час вони займаються створенням нової програми, яка зможе висвітлювати Зимові Олімпійські ігри 2018 року. Вони будуть проходити в місті Пхенчхан, Республіка Корея, з 9 по 25 лютого 2018 року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас