Мінфін хоче відстрочити сплату Україною внесків до міжнародних організацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін хоче відстрочити сплату Україною внесків до міжнародних організацій

Казна та Політика
438
Міністерство фінансів виступає за оптимізацію, скорочення або відстрочення сплати внесків до міжнародних організацій, членом яких є Україна, в 2018 році.
Про це йдеться в листі Мінфіну головним розпорядникам бюджетних коштів про підготовку бюджетних запитів до проекту державного бюджету на 2018 рік, текст якого мають Українські Новини.
Мінфін повідомляє, що проект витрат по кожному пункту має підтверджуватися детальними розрахунками та економічними обґрунтуваннями, відповідати вимогам щодо жорсткого режиму економії бюджетних коштів, упорядкування фінансових зобов’язань держави та узгодження їх з реальними можливостями держбюджету.
“При підготовці інформації (в розрізі окремих організацій) про мінімально необхідні потреби у коштах на виконання фінансових зобов’язань щодо сплати внесків до міжнародних організацій, членом яких є Україна, необхідно керуватися вимогами щодо оптимізації сум внесків, їх скорочення і/або відстрочення”, – йдеться в ньому.
Мінфін також рекомендує головним розпорядникам бюджетних коштів при розподілі показників витрат враховувати завдання щодо забезпечення ефективної участі в діяльності міжнародних організацій, в тому числі в частині підвищення рівня використання їхніх потенційних можливостей.
Водночас зазначається, що Мінфін має намір передбачити в проекті держбюджету на 2018 рік у повному обсязі витрати на сплату внесків до міжнародних організацій, які здійснюються Міністерством освіти і науки за бюджетними програмами “Виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва” і “Виконання зобов’язань України у Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій “Горизонт 2020”.
Також зазначається, що з метою виконання угоди з Європейським співтовариством з атомної енергії про наукове і технологічне співробітництво і асоційовану участь України в програмі наукових досліджень і навчання Євратом Міністерству освіти на 2018 рік будуть передбачені додаткові витрати на сплату внеску в обсязі 5 107 700 гривень.
Крім того, Мінфін рекомендує при здійсненні розрахунків потреби в коштах на забезпечення діяльності закордонних дипломатичних установ України враховувати тільки потребу у витратах невідкладного характеру, а також пропонує мінімізувати витрати на оренду приміщень та комунальні послуги, зокрема шляхом відмови від оренди житлових приміщень підвищеної комфортності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас