Розумні замки LockState заблокувалися після оновлення ПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумні замки LockState заблокувалися після оновлення ПЗ

Технології&Авто
881
Додаток LockState після автоматичного оновлення заблокував розумні замки, зробивши функції дистанційного розблокування неможливими і замкнувши в квартирах десятки користувачів сервісу Airbnb, повідомляє Engadget.
Зараз багато речей стають «розумними», майже на кожному пристрої з’являється доступ в інтернет. Замки — не виняток. Однак додавання складних функцій в прості пристрої може призвести до непередбачених проблем. Як повідомляє Threatpost, компанія LockState на початку цього місяця ввела в свої розумні замки серії 6000i оновлення, призначене для моделей 7000i. Воно не поєднувалося з замками першого покоління, і вони не змогли підключитися до веб-служби компанії. Це з’єднання має велике значення для всіх розумних функцій, включаючи віддалений доступ, управління кодами для вводу з клавіатури і оповіщення про стан.
Порушення з’єднання також зробило неможливим «віддалене виправлення», що найгірше. Оскільки бездротове з’єднання було порушено, пристрій не міг отримати ні нову виправлену прошивку, ні команди власника. У заяві для постраждалих клієнтів LockState пропонує два незручні варіанти вирішення ситуації. Відправити розумну частину замку на ремонт, який може тривати до тижня, або почекати, коли доставлять заміну, що займе більше двох тижнів. Єдиний плюс — клієнти отримають рік безкоштовного сервісу.
За словами компанії, близько 500 замків були обмануті невдалим оновленням, але це не кінець світу, тому що розумний замок можна відкрити по-старому — ключем. Однак найсильніше це засмучує власників бізнесу і хостів Airbnb, які значною мірою покладалися на віддалений доступ і тимчасові коди доступу в квартири та будинки. Що дуже зручно, враховуючи, що туристу можна не давати ключ, він може увійти, використовуючи тимчасовий код, наданий господарем. LockState є одним з партнерів сервісу по оренді житла Airbnb в її програмі Host Assist, де сервіс намагається поєднати всі рекомендовані послуги і постачальників, які повинні полегшити процес оренди. За повідомленнями, ситуація з блокуванням замків торкнулася близько 200 хостів, що використовували вироби LockState.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас