Китайська компанія обійшла Apple за продажами смартфонів у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська компанія обійшла Apple за продажами смартфонів у Європі

Фондовий ринок
1476
Південнокорейський виробник Samsung Electronics став лідером за обсягами продажу смартфонів на ринку Центральної та Східної Європи в другому кварталі 2017 року, при цьому на друге місце, обійшовши Apple, знову вийшла китайська Huawei.
Про це свідчать дані дослідницької компанії Canalys.
Samsung збільшив обсяги продажу смартфонів у регіоні у квітні-червні на 14% – до 4,9 млн одиниць – завдяки високому попиту на пристрої серій Galaxy A і Galaxy J.
Huawei продала 1,8 млн смартфонів, випередивши Apple менше ніж на 50 тис. проданих пристроїв, переважно за рахунок смартфонів низької та середньої цінової категорій.
“Huawei ненадовго здала позиції, опустившись нижче Apple за обсягами продажу в І кварталі цього року, – зазначає аналітик Canalys Бен Стентон. – Проте тепер китайська компанія знову попереду, її обсяги продажу в ІІ кварталі зросли на 11%”.
Частка Samsung на ринку смартфонів Центральної та Східної Європи в ІІ кварталі поточного року становила 32%, Huawei – 12%, Apple – 11%, китайських Xiaomi і Lenovo – відповідно 7% і 5%.
Тим часом лідерами на глобальному ринку “розумних” браслетів у ІІ кварталі стали китайські Xiaomi та Fitbit, залишивши Apple третє місце.
Xiaomi продала 3,5 млн “розумних” браслетів, Fitbit – 3,3 млн одиниць, тоді як Apple – лише 2,7 млн пристроїв AppleWatch, повідомила Canalys.
Згідно з прогнозом компанії, ринок смарт-годинників зросте в другому півріччі 2017 року за рахунок просування “розумного” годинника з підтримкою стільникового зв’язку.
Виробники смарт-годинників можуть продати ще близько 12 млн пристроїв до кінця поточного року.
У другому кварталі глобальні обсяги продажу “розумного” годинника збільшилися на 8%, зазначено в огляді Canalys.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас