ЄБРР розповів про свої плани щодо випуску облігацій в гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР розповів про свої плани щодо випуску облігацій в гривні

Фондовий ринок
309
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) зберігає плани з випуску облігацій в гривні.
Про це в ході прес-конференції в четвер повідомив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.
Він повідомив, що гривневий кредит компанії “ОТП Лізинг” на 20 млн доларів в еквіваленті (514 млн гривень) став першим для ЄБРР в Україні номінованим в нацвалюті.
ЄБРР також має плани щодо подальшого гривневого кредитування в Україні.
“Крім банківського сектора, ми також працюємо з корпоративними клієнтами в плані фінансування в національній валюті. Також у нас є плани щодо переходу з муніципальними і комунальними підприємствами на фінансування в гривні за муніципальними проектами”, – повідомив Аджунер.
Він пояснив, що для банку головною складністю в цьому напрямку є проблема гривневого фондування.
“І тут у нас є різні варіанти фондування. Перший - це пов’язаний з нашими партнерами через міжбанківський ринок. Також є ініціатива з випуску облігацій, номінованих у гривні. До цього ми готуємося, але для того, щоб це сталося, потрібно, щоб на ринку відбулися необхідні зміни”, – додав директор ЄБРР в Україні.
Він зазначив, що в банківській системі зараз достатньо ліквідності для відновлення кредитування, і головним завданням ЄБРР є забезпечення перетікання цієї ліквідності на ринок для фінансування корпоративного сегмента.

Довідка Finace.UA:

  • Рада 4 липня 2013 прийняла поправки в закон “Про цінні папери та фондовий ринок”, які дозволяють ЄБРР, IFC і ​​іншим МФО випускати облігації в національній валюті України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас