Українцям заборонили подавати документи на підтвердження операцій за заблокованими накладними у паперовому вигляді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям заборонили подавати документи на підтвердження операцій за заблокованими накладними у паперовому вигляді

Казна та Політика
605
Державна фіскальна служба (ДФС) приймає повідомлення і супутні документи на підтвердження реальності операцій за заблокованими податковими накладними виключно в електронному вигляді, повідомляється на сайті відомства.
Як зазначає ДФС, Міністерство фінансів внесло зміни в діючий наказ, щоб уникнути впливу людського фактору на процес приймання документів.
Документ набрав чинності 12 серпня.
Згідно з повідомленням відомства, зміни також передбачають додатковий контроль над операціями з нульовою ставкою та за операціями, що звільнені від оподаткування. Це дозволить зупинити подальше використання схем фіктивного кредиту з податком на додану вартість (ПДВ).
Як повідомлялося, згідно з прийнятими в кінці 2016 року змінами до Податкового кодексу, з 1 липня 2017 року запрацювала автоматична реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних. Однак ДФС отримала право відмовити в реєстрації за низкою критеріїв оцінки ступеня ризиків. Призупинення реєстрації податкових документів не є блокуванням реєстрації накладної.
Платник податку може протягом 365 днів подати до ДФС документи в межах встановленого переліку, що підтверджують реальність операції.
Протягом п’яти днів після прийому комісія ДФС зобов’язана прийняти рішення щодо реєстрації або нереєстрації податкової накладної. Відмову реєстрації платник податків може оскаржити протягом 10 днів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас