Лондонський Біг-Бен вперше за півтора століття замовкне на чотири роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондонський Біг-Бен вперше за півтора століття замовкне на чотири роки

Світ
753
Знаменитий дзвін “Біг-Бен” на часовий вежі Вестмінстерського палацу в Лондоні востаннє подзвонить опівдні 21 серпня, потім вежу закриють на масштабний ремонт, повідомляє в понеділок прес-служба британського парламенту.
Передбачається, що ремонт триватиме до 2021 року, весь цей час дзвін за рідкісними винятками дзвонити не буде.
За словами хранителя годинника Стіва Джаггза, роботи покликані забезпечити “довгострокову консервацію годинника і їх “помешкання” – вежі Єлизавети, будівництво якої закінчилося в 1859 році.
Головний баштовий дзвін — Біг-Бен — важить 13,7 тонни, щогодини по ньому стукають молотки, додаткові дзвони б’ють з 15-хвилинним інтервалом. Дзвін працював останні 157 років майже без пауз, востаннє на профілактику механізми закривали в 2007 році, серйозний ремонт проводився більше ніж 30 років тому — в середині вісімдесятих.
Рішення почати реставрацію зараз прийнято у зв’язку з результатами інспекції годинника: з’ясувалося, що ремонту потребують маятник, сам механізм і, власне, вежа.
“Публіку запрошують відзначити цей важливий момент і зібратися на Парламентській площі, щоб почути останній перед поверненням в 2021 році бій Біг-Бена”, — сказав Джаггз.
Ремонтні роботи у вежі стартували на початку 2017 року, в даний час ліси підняті вже приблизно до половини висоти будівлі. Повідомляється, що Біг-Беном займеться команда фахівців з різних країн, а вартість ремонту складе 29 мільйонів фунтів стерлінгів, виплати будуть проведені з бюджету парламенту.
Тепер, незважаючи на роботи у вежі, “в особливі моменти” дзвін все ж таки буде дзвонити — наприклад, у Новий рік — а годинник буде йти. Циферблати на прямокутній вежі розміщені з чотирьох боків, один з циферблатів буде видно і під час ремонту
У ході робіт для зручності фахівців у вежі, висота якої становить 96 метрів, планується обладнати ліфт. Будівельникам під час реставрації доведеться підніматися 334 сходами, ліфт потрібен для забезпечення протипожежної безпеки. Після 2021 року його, щоправда, закриють для відвідувачів за винятком людей з обмеженими можливостями.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас