У Кропивницькому припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з багатомільйонним оборотом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кропивницькому припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з багатомільйонним оборотом

Кримінал
335
Спецслужби Кропивницького припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з багатомільйонним оборотом, спільники якого діяли в Київській та Миколаївській областях, повідомив прес-центр Служби безпеки України.
“Співробітники СБ України спільно з фіскальною службою під процесуальним керівництвом обласної прокуратури припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з багатомільйонним оборотом в Кропивницькому”, – повідомляється на сайті відомства в п’ятницю.
Правоохоронці встановили, що організувала нелегальний бізнес група “ділків”, до якої входили працівники банківської сфери. Основний офіс зловмисників був у Кропивницькому, спільники діяли в Київській та Миколаївській областях. Через фіктивні безтоварні операції зловмисники виводили в “тінь” кошти низки комерційних структур з різних регіонів країни. Конвертцентр також “допомагав” клієнтам мінімізувати податкові платежі в бюджет.
Під час обшуків в офісних приміщеннях “конверту”, за місцем проживання та автомобілях фігурантів справи були виявлені печатки низки фіктивних підприємств, чекові книжки, банківські картки та документація, яка доводить фінансові операції, а також потужне комп’ютерне обладнання, яке використовувалося для “вирощування криптовалюти”.
Правоохоронці також під час затримання та обшуків вилучили майже 350 тис. грн готівкою.
За попереднім аналізом вилученої документації за час своєї протиправної діяльності конвертцентр встиг «відмити» приблизно 200 млн грн.
Зараз заблоковані рахунки декількох фіктивних підприємств, задіяних організаторами конвертаційного центру.
Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) та ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків і зборів) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас