Вчені зламали комп'ютер за допомогою ДНК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені зламали комп'ютер за допомогою ДНК

Технології&Авто
1523
Дослідники з Університету штату Вашингтон у Сіетлі зламали комп’ютер для розшифровки генетичної інформації, додавши в запис послідовності ДНК шкідливий код, пише MIT Technology Review.
Пояснимо, що зламаний комп’ютер призначався спеціально для розшифровки записів послідовності ДНК. Для створення шкідливого ПЗ, команда вчених на чолі з Тадаеші Коно перевела просту комп’ютерну команду в послідовність ДНК, що складається з 176 літер A, G, C і T. Сам зразок ДНК вчені придбали в інтернеті у добровольця за $89. Потім вони завантажили модифікований запис у спеціальну програму, призначену для розшифровки генетичного коду, яка зберегла запис ДНК і комп’ютерний вірус в ній у вигляді двійкового коду.
Вчені скористалися досить поширеним видом злому — експлуатацією витоків пам’яті. Програмістів вчать завжди «звільняти» пам’ять, яку вони виділили, стежити за тим, щоб програма не отримувала доступ до несанкціонованих комірок пам’яті, а також сто разів перевіряти, чи обмежений користувач в тому, що він хоче ввести. Наприклад, якщо введене користувачем число зберігається в комірці об’ємом 4 байти, і для цього виділено конкретну адресу, то, ввівши дуже велике число або спеціальний код, можна перезаписати якусь іншу пам’ять і зламати комп’ютер. В даному випадку команда вчених запустила код для зв’язку з сервером лабораторії, з якого Коно і отримав доступ до комп’ютера.
Раніше Коно був одним з перших, хто продемонстрував, як зламати розумний автомобіль через діагностичний порт, а потім отримати до нього віддалений доступ через Bluetooth. Новий комп’ютерний вірус на основі ДНК буде представлено наступного тижня на симпозіумі з безпеки Usenix у Ванкувері. Вчені хочуть привернути увагу суспільства до проблеми вразливості для хакерів записів послідовності ДНК, що передаються через інтернет.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас