Toshiba відновила переговори про продаж напівпровідникового бізнесу з Hon Hai і Western Digital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba відновила переговори про продаж напівпровідникового бізнесу з Hon Hai і Western Digital

Фондовий ринок
114
Toshiba Corp. відновила переговори про продаж підрозділу з випуску мікросхем пам’яті з консорціумом Hon Hai Precision Industry (Foxconn) і Western Digital Corp., пише газета The Wall Street Journal.
Toshiba, яка опинилася в складній фінансовій ситуації через банкрутство її американської атомної дочки Westinghouse, прагне якомога швидше продати напівпровідниковий бізнес.
Японській компанії необхідно отримати кошти, щоб повернути власний капітал до позитивного рівня до кінця поточного фінансового року, що завершується в березні 2018 року. Інакше Toshiba чекає делістинг акцій з Токійської фондової біржі.
У червні цього року Toshiba заявила, що вибрала групу інвесторів, в яку входять держфонд Innovation Network Corp. of Japan (INCJ), Банк розвитку Японії, американська інвесткомпанія Bain Capital і південнокорейський чіпмейкер SK Hynix Inc., як пріоритетного покупця підрозділу з випуску чіпів пам’яті.
Проте 10 серпня головний виконавчий директор Toshiba Сатосі Цунакава повідомив, що крім цього консорціуму компанія також веде переговори з Western Digital і Hon Hai.
Експерти, залучені в процес продажу підрозділу Toshiba, вважають, що цей бізнес може бути проданий за 2 трлн ієн ($18 млрд) і більше. Підрозділ випускає, зокрема, чіпи флеш-пам’яті NAND для комп’ютерів, смартфонів і ігрових приставок, які користуються високим попитом.
Однією з головних перешкод для продажу підрозділу є той факт, що партнер Toshiba по СП – Western Digital – заперечує проти подібної угоди. Western Digital стверджує, що продаж бізнесу з випуску мікросхем пам’яті порушить умови договору про спільне підприємство двох компаній.
За даними джерел WSJ, переговори з групою інвесторів, до якої входять японські держкомпанії, застопорилися в зв’язку з тим, що члени консорціуму не змогли дійти згоди в питаннях контролю над бізнесом Toshiba.
Зокрема, SK Hynix, яка напочатку планувала лише надати кредит для фінансування угоди, заявила про бажання придбати частку в бізнесі. В цьому випадку південнокорейська компанія отримала б доступ до технологій Toshiba, що йде врозріз з побажаннями японського уряду про збереження технологій в Японії.
Навіть якщо Toshiba укладе угоду про продаж напівпровідникового бізнесу найближчим часом, компанії буде потрібно не менше півроку, щоб отримати всі регулятивні схвалення.
“Ми розуміємо, що час підтискає, проте робимо все можливе, щоб завершити угоду до березня наступного року”, – заявила С.Цунакава.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас