Збанкрутіла Vertu пустила з молотка сильно уцінені смартфони з золотом і діамантами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збанкрутіла Vertu пустила з молотка сильно уцінені смартфони з золотом і діамантами

Фондовий ринок
1865
Минулого місяця відомий виробник люксових мобільних пристроїв Vertu оголосив про закриття виробництва у Великобританії і скорочення 200 співробітників. Цього тижня компанія почала вивозити речі з уже закритої фабрики і влаштувала невеликий розпродаж «зайвого», пише The Next Web.
Один з фірмових телефонів Vertu Signature в корпусі, який прикрашений 18-каратним золотом і оздоблений шкірою алігатора, на онлайн-аукціоні BidSpotter виставлений за ціною від $1500 при звичайній вартості в $19 тис.
Взагалі ж до списку лотів увійшли кілька десятків позицій, включаючи прикраси з штаб-квартири, бронзові скульптури, обладнання та план футуристичного міста з деталей Vertu. Одна із статуй – у вигляді вершника, який тримає логотип Vertu як зброю. Початкова ставка на неї – від $1 тис.
Також на аукціон потрапила колекція 105 «культових» телефонів з музею компанії: ставки на лот починаються від $26 тис.
Також на аукціон потрапили моделі з обмежених серій на зразок Vertu Ti Ferrari. Представлений в 2013 році смартфон тепер можна купити за ціною від $670 замість початкових $16 тис. Менш ексклюзивні пристрої продаються колекціями: набір з 54 телефонів оцінений в $1,5 тис.
У березні 2017 року Vertu була куплена турецьким бізнесменом Хаканом Узаном за $61 млн. Що буде з Vertu далі, поки невідомо, позаяк про банкрутство компанія поки не оголошувала, а джерела The Financial Times говорили, що Узан має намір відродити відомий бренд у майбутньому.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас