Вартість капремонту Центрального мосту у Дніпрі сягнула вже чверті мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість капремонту Центрального мосту у Дніпрі сягнула вже чверті мільярда гривень

Казна та Політика
451
Компанія ТОВ «Завод Майстер-профі», що належить бізнесменові Дмитру Мішалову – батькові секретаря Дніпровської міської ради В’ячеслава Мішалова, виграла тендер на 71 млн 584 тис. 399 грн 20 коп. додаткового фінансування капітального ремонту Центрального мосту в Дніпрі. Тендер був проведений департаментом з благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради.
Про це свідчать данні з електронної системи публічних закупівель Prozorro.
Раніше, у листопаді 2016 року, компанія батька секретаря міськради Дніпра В’ячеслава Мішалова отримала 177,79 млн грн на ремонт цього ж Центрального мосту у Дніпрі. Серед усіх тендерних заявок пропозиція фірми Мішалова-старшого виявилася однією з найдорожчих. Таким чином, зазначає видання, загальна вартість капітального ремонту Центрального мосту у Дніпрі, що здійснюється компанією Дмитра Мішалова за кошти міського бюджету, на цей момент складає вже 249 млн грн, або майже чверть мільярда.
Компанія ТОВ «Завод Майстер-профі» була єдиним учасником конкурсу щодо виділення додаткових близько 71 млн грн на продовження робіт з капремонту мосту. Відповідні вимоги були вказані в умовах тендеру. В обґрунтуванні щодо необхідності проведення додаткових робіт зазначається, що необхідність додаткового фінансування виникла у результаті «непередбачуваних обставин».
Кінцевим терміном виконання робіт зазначено 31 грудня 2017 року.
Раніше заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, відповідальний за капітальний ремонт об’єкту, заперечував необхідність додаткового фінансування робіт на Центральному мосту. У той час міський голова Дніпра Борис Філатов стверджував, що фірма «Майстер-Профі», яка є підрядником ремонту головного мосту Дніпра, просить додаткові 67 млн грн для завершення робіт.
Нагадаємо, що тендер на роботи з капітального ремонту Центрального мосту в Дніпрі спричинив один із найгучніших корупційних скандалів останніх років у місті. Через те, що багатомільйонний тендер виграла компанія батька секретаря Дніпровської міської ради, в Дніпрі було створено ініціативну антикорупційну групу з числа громадських активістів, депутатів Дніпровської міської ради та журналістів, які закликали секретаря міськради В’ячеслава Мішалова та голову бюджетної комісії міськради Дніпра Артема Хмельнікова залишити посади через корупційну діяльність.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас