В Україні створять антирейдерські аграрні штаби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять антирейдерські аграрні штаби

Аграрний ринок
279
В регіонах України створять антирейдерські аграрні штаби через зростання рейдерських атак на сільськогосподарські угіддя.
Про це сказала заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова під час брифінгу в п’ятницю, 11 липня.
“Сьогодні агрорейдерство – найгарячіша тема… наше спільне завдання побороти цю кризову ситуацію в сільському господарстві. Мін’юст виступив з ініціативою щодо створення антирейдерских аграрних штабів у всіх областях України”, – сказала Сукманова, додавши, що Кабмін вже схвалив їх створення.
Антирейдерські аграрні штаби будуть створені на базі обласних державних адміністрацій.
До їх складу увійдуть представники Міністерства юстиції, правоохоронних органів, за згодою, представники прокуратури, Держгеокадастру і громадських організацій.
“Вони їздитимуть по всіх селах і консультуватимуть, надаватимуть адвокатську допомогу, якщо людині вона потрібна, і будуть робити це на належному рівні”, – додала заступник міністра.
За її словами, такі порушення відбуваються завдяки, зокрема, злочинним діям держреєстраторів. “Саме злочинні дії таких горе-реєстраторів допомагають створювати такі ситуації, коли вночі приїжджають комбайни на поля і забирають урожай, люди не встигають навіть реагувати”, – розповіла вона.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас