ФРС почне позбуватися активів у вересні й підвищить ставку в грудні - опитування WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС почне позбуватися активів у вересні й підвищить ставку в грудні - опитування WSJ

Світ
422
Федеральна резервна система (ФРС) підвищить базову процентну ставку на грудневому засіданні і почне скорочувати обсяг активів на балансі у вересні, вважають три чверті експертів, опитаних газетою The Wall Street Journal.
Також більшість респондентів очікують трьох підвищень ставки протягом 2018 року.
WSJ зазначає, що такі показники демонструють, що Федрезерву вдалося привести очікування ринку у відповідність із власними прогнозами, принаймні на найближчу і середньострокову перспективу.
Зокрема, про можливість початку скорочення активів у вересні раніше висловлювалися глава Федерального резервного банку Сан-Франциско Джон Уільямс і його колега з Чикаго Чарльз Еванс.
“Зміцнення ринку праці і тривале зростання економіки дозволять ФРС зберегти курс на поступове підвищення ставки”, – говорить старший економіст Bank of the West Скотт Андерсон.
В опитуванні WSJ взяли участь 62 економісти.
Наступне засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) відбудеться 19-20 вересня. Трейдери оцінюють імовірність підвищення ставки на цьому засіданні в 6%, шанси на підйом ставки в листопаді оцінюються в 8%, в грудні – в 35%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас