У США викрили схему фінансування прихильників ІД через eBay — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США викрили схему фінансування прихильників ІД через eBay

Світ
366
Федеральне бюро розслідувань США розкрило схему фінансування прихильників терористичної організації “Ісламська держава” через фіктивні продажі на онлайн-аукціоні eBay, повідомляє The Wall Street Journal.
Повідомляється, що схема фінансування прихильників ІД в США за допомогою фальшивих транзакцій на аукціоні eBay була розкрита на суді у справі затриманого в 2016 році Мохамеда Ельшинаві, якого підозрюють у причетності до терористів. Затриманий свою провину заперечує, на даний момент він знаходиться у в’язниці в очікуванні суду.
Повідомляється, що Ельшинаві зізнався в отриманні грошей для терактів на території США, проте сам нібито не планував їх здійснювати. За даними слідства, затриманий був членом глобальної мережі, яка отримала гроші через eBay.
Зокрема, він нібито виставляв на продаж принтери і укладав фіктивні угоди, за що отримав 8,7 тис. доларів від фальшивих покупців, пов’язаних з ІД. Крім того, ще кількох членів мережі заарештували у Великобританії і Бангладеш, а слідчі дії у справі про фінансування через eBay ведуться в різних країнах.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас