У Південній Кореї розробили закон про регулювання біткойна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Південній Кореї розробили закон про регулювання біткойна

Фінтех і Картки
548
Представник південнокорейської Демократичної партії Пак Йон Чжі запропонував поправку до Закону про електронні фінансові транзакції, в якій дано визначення цифрової валюти, введено класифікацію операторів цифрових валют, встановлено вимоги до компаній і вказано заборонені види діяльності. Про це пише Altcoin Today з посиланням на місцеве видання Business Korea.
Основна мета законодавчої ініціативи полягає в створенні нормативно-правової бази для сфери цифрових валют. Як повідомляє видання, пропонована норма покликана «підтримати здорове ринкове середовище і захистити користувачів». Поправка вже отримала неофіційну назву – “Закон про регулювання біткойна” (Bitcoin Regulation Act).
“Інтерес до віртуальних валют, таких як біткойн і Ethereum, різко зріс, однак немає чіткого визначення цифровим активам і не встановлено обмежень, що стосуються їх обігу”, – зазначив Пак Йон Чжі.
Як повідомляє видання Business Korea, парламентський розгляд нової ініціативи відбудеться у вересні, на черговій сесії Національної асамблеї.
У запропонованій Пак Йон Чжі поправці віртуальна валюта визначається як “інструмент обміну або електронного збереження вартості”. Також законодавець відокремлює поняття “віртуальної валюти” від “реальної”.
Крім цього, Пак Йон Чжі пропонує класифікувати операторів цифрових валют на п’ять типів:
- криптовалютні комерсанти – учасники ринку, які торгують товарами і послугами в обмін на цифрові валюти;
- криптовалютні дилери – біржі, що здійснюють торговельні операції з віртуальними валютами;
- криптовалютні брокери – організатори або посередники на ринку цифрових валют;
- емітенти цифрових валют – постачальники рішень для створення і випуску цифрових токенів;
- криптовалютні менеджери – учасники ринку, які спеціалізуються на зберіганні та довірчому управлінні цифровими валютами.
Крім того, нові правила встановлюють жорсткі вимоги до капіталу операторів цифрових валют. Так, відповідно до запропонованої Пак Йон Чжі поправки, обсяг власних коштів підприємств, які планують працювати з цифровими активами, має становити не менше 500 млн вон. (близько $440 тис.). Більше того, для початку діяльності такі компанії повинні отримати відповідне схвалення від Комісії з фінансового нагляду Південної Кореї.
Грубі порушення законодавства будуть каратися тюремним терміном від 1 до 5 років, або штрафом у розмірі від 50 млн вон.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас