ФРБ Нью-Йорка позитивно оцінює перспективи економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРБ Нью-Йорка позитивно оцінює перспективи економіки США

Світ
184
Федеральний резервний банк (ФРБ) Нью-Йорка позитивно оцінює перспективи американської економіки, ринку праці та інфляції, заявив глава ФРБ Уїльям Дадлі під час брифінгу в Нью-Йорку в четвер.
“Наш прогноз передбачає збереження тенденції до помірного зростання економіки при деякому подальшому посиленні ринку праці та рух інфляції до цільового показника в 2% в середньостроковій перспективі”, – сказав У.Дадлі.
“Поліпшення умов на ринку праці, можливо, є найкращим способом поліпшити добробут більшості американців, особливо тих, хто має проблеми і найбільш вразливий в умовах спаду економічної активності”, – зазначив він.
За словами У.Дадлі, “порівняно стримані” темпи зростання зарплат в США відносно темпів зниження безробіття, яке в липні опустилося до мінімальних за 16 років 4,3%, можливо, “частково відображають той факт, що збільшення продуктивності праці є слабким за історичними стандартами”.
Уряду США, який намагається послабити проблему нерівності, варто подумати про те, як поліпшити продуктивність, оскільки це допомогло б підвищити рівень доходів американських домовласників, цитує У.Дадлі MarketWatch.
Федрезерв, як очікується, оголосить за підсумками засідання в наступному місяці про початок скорочення обсягу активів на балансі, що становить в даний час $4,5 трлн.
Американський Центробанк підняв ключову процентну ставку чотири рази з грудня 2015 року.
У.Дадлі є віце-головою Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), чергове засідання якого відбудеться 19-20 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас