ProZorro повертатиме гроші компаніям-учасницям при скасуванні тендеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ProZorro повертатиме гроші компаніям-учасницям при скасуванні тендеру

Казна та Політика
273
Вчора Кабінет міністрів прийняв зміни до постанови уряду, згідно з якими плата за участь, яку вносять постачальники, буде їм повертатися в разі скасування тендеру.
Про це повідомив перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов.
При цьому якщо замовник в даному тендері відхилив пропозицію постачальника, то внесена ним плата за участь повертатися не буде.
Компанії-учасники торгів, згідно з постановою Кабміну № 166 від 24 лютого 2016 року, за кожен тендер платять від 17 грн (закупівлі до 20 тис. грн) до 1,7 тис. грн (понад 1 млн грн). Плата обов’язкова для всіх, незважаючи на перемогу або програш у конкурсі. Ці гроші компанія платить майданчику, через який вона брала участь у тендері. Більша їх частина залишається майданчику, решта спрямовується в ДП “Прозорро” і тому майданчику, на якому було оголошено тендер.
Згідно зі статистикою bi.prozorro.org за весь час роботи системи держзакупівель було скасовано понад 42 тис. тендерів на загальну суму 95 млрд грн. Тільки в 2017-му було скасовано 16 тис. тендерів на суму 46 млрд грн. У них взяли участь і заплатили за нього практично 10 тис. компаній.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас