Російська група "Євраз" втратила півмільярда доларів від угоди з Ярославським — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська група "Євраз" втратила півмільярда доларів від угоди з Ярославським

Фондовий ринок
1373
Російська група Evraz заявила про значні втрати при продажу українського рудника Євраз-Суха Балка структурі DCH Group бізнесмена Олександра Ярославського, які склали $556 млн, а з урахуванням курсових втрат при обміні валюти – $586 млн.
Відповідна інформація міститься в піврічному звіті групи.
“Група визнала збиток у розмірі $556 млн від продажу дочірньої компанії, в тому числі $586 млн кумулятивних обмінних втрат”, – констатується в документі.
При цьому уточнюється, що рудник було продано 1 червня 2017 року за $108 млн, з яких $25 млн оплачені покупцем при підписанні документів по угоді, решту буде виплачено траншами до кінця року.
Нагадаємо, що в травні Evraz Group S.A. підписала угоду про продаж Kadish Limited (головна компанія Євраз Суха Балка) компанії Berklemond Investments Ltd (входить до складу DCH Group).
До недавнього часу у Evraz в Україні було три активи: Євраз – Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського (Дніпро), Євраз Южкокс і Євраз – Суха Балка (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.).
Ціна продажу Євраз-Суха Балка склала $110 млн без урахування боргу, сума буде виплачена кількома траншами: $25 млн Євраз отримає після підписання угоди про продаж, залишок – до 31 грудня 2017 року.
У 2007 році група Євраз придбала Суху Балку у групи Приват Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас