НБУ - за підвищення вимог до ділової репутації керівників та власників фінкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ - за підвищення вимог до ділової репутації керівників та власників фінкомпаній

Казна та Політика
383
Національний банк – за підвищення вимог до ділової репутації керівників та власників фінансових компаній.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Представники НБУ спільно з колегами з Нацфінпослуг та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) обговорили питання уніфікації підходів до визначення ознак відсутності бездоганної ділової репутації власників і керівників банків та небанківських фінансових компаній.
“Національний банк в межах переходу на ризик-орієнтований нагляд за банківським сектором удосконалив підхід до визначення ділової репутації керівників та власників істотної участі в банках. Інша річ – фінансові компанії, які приходять до нас за ліцензіями на валютно-обмінні операції або переказ коштів. Ми бачимо, що далеко не завжди заявлені власники цих компаній реально ними володіють. Крім того, у переважної більшості таких структур проблеми з капіталом. Отже, це – комплексна проблема”, – повідомила заступник глави Національного банку Катерина Рожкова, відкриваючи спільну нараду регуляторів фінансового ринку України.
Він висловила надію, що спільними зусиллями регуляторів фінансового ринку її вдасться подолати, підготувавши відповідні зміни до законодавства.
Директор департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз зазначив, що Національний банк завжди відкритий до діалогу з комісіями в питаннях, що стосуються ліцензування та подвійного регулювання фінансових установ.
Учасники наради також обговорили можливість удосконалення взаємодії між регуляторами при виявленні порушень в діяльності небанківських установ, що займаються обміном валюти.

Довідка Finance.UA:

  • Згідно з постановою №357, яка набрала чинності 6 червня 2015 року, Національний банк підвищив вимоги до ділової репутації власників істотної участі та керівників банків.
  • Керівник або власник істотної частки акцій банку, визнаного неплатоспроможним, не зможе повернутися в банківську систему в якості власника або керівника фінансової установи протягом 10 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас