НКЦПФР рекомендує громадянам бути обачними при інвестуванні в іноземні цінні папери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР рекомендує громадянам бути обачними при інвестуванні в іноземні цінні папери

Фондовий ринок
332
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) рекомендує громадянам бути більш обачними при інвестуванні в іноземні цінні папери.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби комісії.
НКЦПФР нагадує, що українці можуть інвестувати в іноземні цінні папери за допомогою іноземного брокера, який має акредитацію на відповідній іноземній фондовій біржі.
“Для додаткових консультацій або здійснення невеликих за розміром інвестицій (менших, ніж може вимагати іноземний брокер), громадянам України варто звертатися до ліцензованих учасників українського ринку, які виступатимуть суб-брокерами і матимуть договір з іноземним брокером”, – сказано в прес-релізі комісії.
У разі здійснення інвестицій в іноземні цінні папери, НКЦПФР радить українцям бути більш обачними і ретельніше оцінювати свої ризики.
Для того щоб убезпечити такі інвестиції, комісія рекомендує звертатися до брокерів, які є ліцензованими в країнах Європейського Союзу або в країнах з аналогічним з європейським режимом регулювання.
До таких країн належать США, Канада, Австралія, Сінгапур, Гонконг, Бразилія, Японія та інші.
“Введені на цих ринках стандарти регулювання і нагляду істотно знижують ризики шахрайства з коштами інвесторів, але не усувають їх повністю. Зараз в разі порушення прав українських інвесторів у процесі купівлі іноземних цінних паперів, здійснення шахрайства з їхніми активами (коштами або цінними паперами), НКЦПФР та інші регулятори фінансового ринку не мають можливості співпрацювати з органами нагляду інших країн з метою притягнення винних до відповідальності та ефективної протидії зловживанням”, – повідомляє комісія.
Крім того, комісія співпрацює в цих питаннях з Національним банком для спрощення операцій переказу коштів за е-ліцензіями в разі використання послуг українських ліцензованих учасників у таких операціях.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас