Франція і Німеччина усунуть податкові лазівки Apple, Facebook і Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція і Німеччина усунуть податкові лазівки Apple, Facebook і Google

Світ
357
Франція співпрацює з Німеччиною в розробці реформ Європейського союзу, спрямованих на перекриття лазівок, які використовуються такими технологічними компаніями США, як Amazon, Apple, Facebook, Google, щоб мінімізувати податки, застосовуючи тактику, яка забезпечує іноземним юридичним особам перевагу на локальному ринку.
Міністр фінансів Франції Бруно Ле Мейр заявив, що Франція запропонує «простіші правила» для «реального оподаткування» щодо технологічних фірм.
«Європа повинна навчитися захищати свої економічні інтереси набагато твердіше – Китай робить це і США теж, – каже Ле Мейр. – Ви не зможете скористатися вигодами заняття бізнесом у Франції або Європі без сплати податків, які перераховують інші компанії – французькі або європейські».
Франція і Німеччина вже обговорювали питання оподаткування і можливі пропозиції на спільному засіданні кабінетів міністрів минулого місяця.
Представник міністерства фінансів Німеччини Денис Колберг повідомив у понеділок, що обидві країни займуться розробкою конкретних пропозицій після того, як 24 вересня в Німеччині пройдуть національні вибори.
Нещодавнє розслідування Європейською комісією податкової практики Apple показало, що, компанія незаконно занижувала свій прибуток від господарської діяльності в Європі, що призвело до недоплати податків в казну в розмірі 13 млрд. євро, які були стягнуті на користь Ірландії. Ірландія була звинувачена в наданні незаконних податкових пільг американській компанії, що дозволяло тій платити менше податків, ніж конкуренти. І Apple, і Ірландія оскаржили рішення Єврокомісії.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас