У Мін'юсті скептично поставилися до ідеї обов'язкової реєстрації абонентів мобільного зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті скептично поставилися до ідеї обов'язкової реєстрації абонентів мобільного зв'язку

Казна та Політика
471
Міністр юстиції України Павло Петренко вважає, що ініціатива Держспецзв’язку змусити телеком-компанії збирати персональні дані всіх користувачів не знайде підтримки у Верховній Раді.
На його думку, ця ініціатива неактуальна і її потрібно пояснювати суспільству. Про це міністр заявив в ефірі Еспресо.TV.
“Будь-яка ініціатива, яку пропонуєш і яка стосується широкого кола людей, вимагає пояснення – чому це потрібно, які цілі переслідуються державою або тим чи іншим державним органом, і який буде результат для громадської і національної безпеки”, – сказав Петренко.
На думку міністра, потрібно провести широкий суспільний діалог щодо цієї ініціативи, і якщо її ініціатори не знайдуть аргументів на свою користь, то немає необхідності в тому, щоб “розбурхувати суспільство”. “Точок обурення суспільства і так вистачає… Така ініціатива не на часі, тому що суспільству треба пояснювати”, – сказав Петренко.
Нагадаємо, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України розробила законопроект про обов’язкову реєстрацію абонентів мобільного зв’язку. Згідно з документом, відомство збирається зобов’язати телеком-компанії збирати персональні дані усіх без винятку користувачів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас