Названо лідера з виробництва вітрової електроенергії серед країн ОЕСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо лідера з виробництва вітрової електроенергії серед країн ОЕСР

Енергетика
708
Данія лідирує у виробництві електроенергії вітровими електростанціями серед країн Організації економічного співробітництва і розвитку. До першої десятки також входять Швеція, Іспанія, Німеччина, США, Великобританія, Норвегія, Бельгія, Нідерланди та Канада.
Згідно з даними ОЕСР та організації Danmarks Statistik, датські вітряні турбіни щорічно виробляють понад 2300 кВт*год на жителя країни. Це майже в два рази більше, ніж Швеція, яка посідає друге місце в списку, пише CPH Post Online.
Протягом останніх 15 років Данія залишається в ОЕСР країною, яка виробляє найбільшу частку вітрової енергії на душу населення , і її вироблення збільшилося на 192% за цей час.
Відновлювані джерела енергії забезпечили в 2016 році 26,5% загального обсягу виробництва електроенергії в Данії — для порівняння, у 2000 році ця цифра дорівнювала 6,9%. Останнім часом бували дні, коли енергія вітру забезпечувала 140% потреб Данії в електриці.
Нагадаємо, в 2015 році Данія встановила рекорд — майже половина електрики в країні була вироблена вітрогенераторами. А в лютому цього року вітряні турбіни Данії протягом доби забезпечували потреби всієї країни. За словами міністра енергетики та клімату Данії Ларса Крістіана Ліллехолта, всього “через пару років” відновлюваній енергетиці країни більше не потрібні будуть державні субсидії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас